perjantai 10. huhtikuuta 2015

Bangkok, Thaimaa - Syntymäpäivien juhlintaa ja shoppailua

Pauliina täytti Nepalissa ollessamme 30 vuotta. Koska varsinainen syntymäpäivä kului bussimatkalla Pokharasta Kathmanduun, niin päätimme juhlistaa merkkipäivää seuraavana viikonloppuna Bangkokissa. Suuntasimme alkuillasta Lebua at State Tower -hotellin Sirocco Sky Bariin, joka on tuttu myös Hangover 2 -elokuvasta. Sirocco on ulkoilmaravintola hotellin 63. kerroksessa, joten sieltä on upeat näkymät Bangkokin kattojen ylle. Ihailimme maisemia ja nautimme viinilasilliset pimenevässä Bangkokin illassa. Päivälläkin sykkivä kaupunki tuntuu heräävän eri tavalla eloon, kun tornitalojen kirkkaat valot loistavat pimeässä ja liikenne vilisee kaduilla kirkkaina pisteinä.

Kyseinen ravintola on turistien keskuudessa suosittu paikka maisemien ihailuun ja se vakuutti myös meidät. Suosittelemme ehdottomasti käymään siellä (tai muussa vastaavassa sky barissa) Bangkokissa matkaillessa. Hintataso ei ole aivan reppureissubudjetille, mutta erityinen syy oikeutti meidän visiittimme.

Aurinko laskee sumuisessa Bangkokissa
Ilta alkaa pikkuhiljaa hämärtymään
Yöllinen Bangkok
Huipun kupoli on hieno
Lähtiessämme ravintolassa ei tarvinnut olla yksin

Vietimme Bangkokissa kaikkiaan neljä päivää. Niin sanotut pakolliset nähtävyydet jäivät tällä kertaa kiertämättä, koska olemme vierailleet Bangkokissa useamman kerran aiemminkin. Päivät kuluivat lähinnä kuljeskellen ja ihmetellen Bangkokin ihmisvilinää. Toki Pauliinan oli päästävä myös shoppailemaan. Kävimme aluksi Terminal 21 -ostoskeskuksessa, joka oli meille uusi tuttavuus. Terminal 21 olikin ostoskeskukseksi näkemisen arvoinen paikka. Kerrokset olivat teemaltaan eri kaupunkien mukaisia ja kussakin kerroksessa oli kyseiseen kaupunkiin liittyvää rekvisiittaa. Esimerkiksi San Franciscosta löytyi mini-Golden Gate ja Lontoosta tietenkin Double Decker. Lisäksi kiersimme Siamin alueen tutut ostoskeskukset MBK:n, Siam Paragonin sekä Siam Centerin ja tarttuihan niistä kaikenlaista mukaan. Onneksi rinkan koko on rajallinen eikä matkabudjettiakaan voinut vielä tässä vaiheessa matkaa kokonaan kuluttaa, joten ostoksemme pysyivät maltillisina.

Terminal 21:n San Francisco
MBK:n ostosparatiisi (tai -helvetti)

Yhtenä päivänä kävimme veneilemässä Chao Phraya -joella. Kyseinen joki on yksi Thaimaan suurimmista ja se virtaa Bangkokin läpi päättyen Siaminlahteen. Joen varrella voi katsella melko hulppeita hotelleja, kuten Hiltonia ja Mandarin Orientalia. Lisäksi yhtä kaupungin tunnetuinta temppeliä Wat Arunia (aamunkoiton temppeli) pääsee ihailemaan joelta. Yhtenä erikoisuutena joen varrella on keskeneräiseksi jäänyt tornitalo Sathorn Unique. Kyseinen rakennus on jäänyt kesken 90-luvun lopun Aasian talouskriisin takia ja seissyt siitä asti autiona. Tornitalon katolle voi myös kiivetä, mikäli on valmis maksamaan pienen korvauksen paikan ”vartijoille”. Pimeän tullen katolla näkyikin silloin tällöin salamavalojen välkettä.

Autiota Sathorn Uniqueta koristaa kuitenkin komeat mainokset

Chao Phraya -joen ohella kaupungin halki kulkee eräänlaisia kanaaleita, khlongeja, joita pitkin pääsee myös kulkemaan pitkähäntäveneillä. Khlongiveneet kulkevat aikataulujen mukaisesti kiinteällä hinnalla, joten niiden osalta ei tarvitse vääntää hinnasta kuten lähes aina taksien kanssa. Joki- ja khlongiveneet toimivat Bangkokissa hyvinä liikkumiskeinoina, joita kannattaa hyödyntää skytrainin ja metron ohella etenkin ruuhka-aikaan.

Chao Phraya
Tornitaloja joen varrella
Taustalla Hilton. Hotelleihin pääsee kulkemaan niiden omilla veneillä.
Pauliina nautiskelee viilentävästä tuulahduksesta
Joki on paikka paikoin melko leveä

Tällä kertaa ei siis nähtävyyksiä hirveästi kierretty, mutta aika kului silti nopeasti kaupunkia ihmetellessä. Bangkokin jälkeen olikin hyvä lähteä rauhoittumaan rannoille, mutta siitä lisää myöhemmin!

- Pauliina & Joni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti