maanantai 23. helmikuuta 2015

Tästä se alkaa

Tästä se alkaa, pitkään haaveiltu kuuden kuukauden reissu maailmalla. Matkavalmistelut ovat vieneet sen verran aikaa, että blogin aloittaminen on venynyt lähtöpäivään saakka. Nyt ollaan viimein päästy matkaan ja kirjoitetaan ensimmäistä päivitystä Finnairin koneessa matkalla Pariisiin. Pariisista matka jatkuu kohti Mumbaita Intian suurimman lentoyhtiön Jet Airwaysin siivin. Mumbaissa Jet Airways on suonut meille ruhtinaallisen tunnin vaihtoajan, joten sekä matkatavaroiden että matkustajien pääsy lopulliseen määränpäähän – Nepalin Kathmanduun – on melko epävarmaa. Toivotaan kuitenkin parasta, että perillä odottaa iloinen jälleennäkeminen rinkkojemme kanssa.

Rinkat pullollaan. Toivottavasti trekin jälkeen kevenee.
Viimeiset viikot ennen lähtöä ovat menneet tiiviisti matkavalmistelujen ja työkiireiden parissa. Yleensä tulevaa reissua on ehtinyt suunnitella ja mietiskellä pidempään ennen lähtöä, mutta nyt tuntuu että lähtöpäivä koitti täysin yllättäen. Tunne on hieman sekava ja mielessä pyöriikin, mitä kaikkea on unohtanut hoitaa ja mitä on unohtunut kotiin. Kymmenien kohtien todo-lista on nyt kuitenkin molempien osalta tyhjä, joten eiköhän huolen voi heittää taka-alalle ja keskittyä itse matkaan.

Aurinkokin paistaa, vaikkei sitä näy.
Matkamme ensimmäinen määränpää on siis Nepalin pääkaupunki Kathmandu, jossa on tarkoitus hengähtää muutama päivä ennen suuntaamista Pokharaan. Pokharasta on suunnitelmissa lähteä kohti Himalajaa ja Annapurna Base Camp -trekkiä. Tarkoituksena oli alun perin käydä Mount Everestin perusleirissä, mutta trekin kesto ja Luklan lento-onnettomuudet sai mielen kääntymään Annapurnan massiivin suuntaan. Annapurnalla pitäisi myös kuuleman mukaan olla hienommat maisemat. Kathmandusta toivottavasti saamme myös hankittua tai vuokrattua puuttuvia trekkivarusteita, kuten makuupussit ja toppatakit. Ne lienevät tarpeen kun lämpötila yöllä menee pakkasen puolelle, eikä majapaikoissa ole lämmitystä.

Thamel, Kathmandu
Wifin puutteesta johtuen blogipäivitys jäikin lopulta määränpäähän. Perille saavuttiin n. 24 tunnin matkanteon jälkeen rähjääntyneenä mutta ehjinä. Laukutkin saapuivat perille odotusten vastaisesti, joka oli kerrassaan mukava yllätys. Kathmandu kuittaa tältä erää ja painuu yöpuulle noin klo 21 aikaan.2 kommenttia:

 1. नेपाली अभिवादन यात्री eli tervehdys Nepalin matkaajat! Nättiä, että pääsitte hienosti perille.

  Mainiota matkaa toivottaen,
  Masa ja Tiipu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tervehdyksestä! Hetken päästä lähdetään kohti Annapurnan vuoristoja, toivottavasti säät suosivat.

   t. Joni & Pauliina

   Poista